Friss hírek

2009.11.24. 16:24

Megöltek egy ukrán tengerészt - kalóztámadás Afrika nyugati partvonalánál

<p>Kalózok támadtak meg egy olajtankert és megölték a hajó személyzetének egyik tagját, egy ukrán tengerészt - jelentette kedden az Afrika nyugati részén található Benin állam haditengerészete. Információjuk szerint az áldozat a monroviai zászló alatt hajózó Cancale Star nevû olajszállító fõgépésze volt. Rajta kívül további négy tengerész sebesült meg a kalóztámadásban, amelyet Benin partvonala elõtt hajtottak végre.</p>

"A halálos áldozat a hajó gépésze, aki a tanker meghajtásáért felel. A férfi ukrán állampolgár volt, míg a hajó kapitánya litván, de õ nem sérült meg az incidensben" - mondta Benin haditengerészetének egyik tisztviselõje az AFP-nek. Az áldozaton kívül a támadásban négy tengerész sérült meg, egyiküket meglõtték.

A kalóztámadás idején a 230 méter hosszú olajtankeren 24 fõs személyzet tartózkodott. A tengerészek különbözõ nemzetiségûek, köztük filippínók, litvánok és ukránok. A legénység tagjainak állítólag sikerült legyûrniük az egyik kalózt, de arról egyelõre nem érkezett hír, hogy vannak-e még kalózok a tankeren, vagy idõközben az összes támadó elmenekült a hajóról. Az elfogott kalóz állítólag azt mondta, hogy nigériai állampolgár, aki Beninben, Badagry nevû városban él.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!