Friss hírek

2009.11.23. 13:24

Meghaltak hegyi futás közben - elkezdõdött a per

<p>Tagadja az emberölés vádját az "extrém hegyi futás" szervezõje, akit két sportoló halála miatt állítottak bíróság elé hétfõn Németországban. A két negyvenes éveiben járó induló kevéssel a cél elõtt esett össze.</p>

2008 júliusában startolt el az alpesi futóverseny 600 fõs mezõnye.. A részvevõknek 1020 méterrõl kellett elindulniuk a 2962 méteres Zugspitzére. Menet közben azonban hóviharba kerültek, és egy 41, valamint egy 45 éves futó meghalt, hat másik pólós, rövidnadrágos versenyzõt pedig kórházba kellett szállítani. A német sportolók halálát a rendõrség szerint az oxigénhiány, a kimerültség és kihûlés okozta.

Az akkori tragédiával a szervezõt, Peter Krinningert vádolják, aki azonban nem tartja magát felelõsnek. Miután nem volt hajlandó kifizetni a 13.500 eurós (kb. 3,8 millió forint) büntetést sem, amellyel elkerülhette volna a pert, hétfõn megkezdõdött tárgyalása Garmisch-Partenkirchen bíróságán, amely elõtt ismét ártatlannak vallotta magát. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Krinningen egyébként azóta is minden évben megszervezi extém futóversenyét, amelyen az eddigi leggyorsabb nagyjából két óra alatt tette meg a valamivel kevesebb mint 16 kilométeres távot.

Ezek is érdekelhetik