Friss hírek

2009.11.08. 15:49

Még mindig kevesen szavaznak Csornán

<p>Továbbra is kevesen mennek szavazni Csornán. Délután 15 óráig 6150-en adták le voksukat Gyõr-Moson-Sopron megye 5. számú választókerületében. Ez a választásra jogosultak 13,62 százaléka. Az idõközi voksolást azért írták ki, mert a június 7-i EP-választásokon európai parlamenti mandátumot szerzett Áder János helyére új képviselõt kell választani.</p>

Vasárnap este 7 óráig több mint 45 ezren járulhatnak az urnákhoz a választókörzet 76 szavazókörében. A szavazók 5 jelölt közül választhatnak. A választás akkor lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz egy fõ részt vesz a voksoláson, eredményes pedig akkor, ha az egyik jelölt a szavazatok több mint felét megszerzi. Ha nem sikerül képviselõt választani, a második fordulót két héttel késõbb, november 22-én tartják.

Több helyen idõközi önkormányzati választást is tartanak az országban. A Pest megyei Dunakeszi 8. egyéni választókerületében és a Baranya megyei Komló 13. választókerületében az elhunyt képviselõk helyére választanak újat a választópolgárok. A Békés megyei Lõkösházán feloszlatta magát a képviselõtestület, így ott új polgármesterrõl és képviselõkrõl is dönteniük kell a szavazóknak.

Ezek is érdekelhetik