Friss hírek

2009.11.23. 07:39

Ma szavaz a Parlament a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról

<p>Az Országgyûlés hétfõi ülésén szavaz a költségvetéshez benyújtott, csaknem 1900 módosító javaslatról. A képviselõk körülbelül 4 órán át voksolnak majd. A parlament <b>ezen</b> a héten még nem választja meg az ORTT új elnökét, miután egyetlen jelöltre sem érkezett javaslat. Az Országgyûlés két napig ülésezik.</p>

Hétfõn mindemellett oktatási törvényekrõl: a szakképzésrõl, a közoktatásról és a felsõoktatásról is szavaz a Parlament.. Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció Oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetõje a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: azon az úton akarnak tovább menni, amit az Új Tudás programmal már megkezdtek.

Tatai-Tóth András szerint az egyik legfontosabb az emelt szintû érettségi kérdése, amelyet áttekinthetõ rendszerben kell megkövetelni. Ez azt jelenti, hogy bármelyik felsõoktatási intézmény alap szakjára ugyanabból az egy vagy két tárgyból kelljen emelt szintû vizsgát tenni. Az intézkedés az elképzelések szerint a végzõs középiskolai diákok motivációját erõsítené, valamint a felsõoktatási képzés erõsödését is szolgálná, hiszen csak emelt szintû érettségivel lehetne bekerülni az intézményekbe.

Ezek is érdekelhetik