Friss hírek

2009.11.20. 05:39

Ma nyílik a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

<p>Több mint 180 kulturális program, 130 kézmûves stand, és - mint minden évben kürtõskalács, kenyérlángos és forralt bor - várja mindazokat, akik kilátogatnak november 20 és december 29-e között a fõvárosi Vörösmarty térre. A tizenegyedik alkalommal megrendezett Budapesti Karácsonyi Vásárt tavaly egy angol lap Európa legjobb karácsonyi vásárának ítélte.</p>

A fõvárosi rendezvényt a kontinens 10 legrangosabb karácsonyi eseményei között tartják számon. Évrõl-évre egyre többen látogatják, 2007-ben már több mint 600 ezren fordultak meg a Vörösmarty téren. Akkor a látogatók 70 százaléka turista volt.

A Budapesti Karácsonyi Vásár ünnepi hangulatát nem csak a kulturális élmények adják. A Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége által zsûrizett termékek, valamint a népi- és iparmûvészeti díszek közül bárki kedvére választhat karácsonyi ajándékot - mondta a Független Hírügynökségnek Fekete László, a vásárt szervezõ BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója.
..
A hagyományos kulináris élvezetek kedvelõit mások mellett, a töki vályogkemencében sült kenyérlángos, kürtõskalács, valamint kemencében sült népi ételek, pecsenyék és forralt bor várja.

Ezek is érdekelhetik