Friss hírek

2009.11.17. 17:04

Látogatási tilalom a Baranya Megyei Kórházban az influenza miatt

<p>Négy osztályon látogatási tilalmat rendelt el kedd déltõl a Baranya Megyei Kórház, mivel az elmúlt napokban megszaporodtak az influenzás megbetegedések - közölte a Független Hírügynökséggel Ruzsa Csaba, a kórház fõigazgatója. 24 óra alatt 30 egyetemista fordult orvoshoz , köztük külföldi diákok. Egyebek között ezért döntöttek saját hatáskörben a részleges látogatási tilalom bevezetésérõl.</p>


Kedd déltõl határozatlan ideig nem látogathatók a fertõzõ-, a szülészeti és nõgyógyászati osztályok, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály, illetve a pulmonológia. Azért ezeken az osztályokon rendelték el a látogatási tilalmat, mert a veszélyeztetett csoportok fertõzését szeretnék elkerülni, illetve a kórházba kerülõ influenzás betegek által kiváltott újabb fertõzéseket szeretnék megakadályozni.

Ruzsa Csaba nem kívánta megerõsíteni a Pécsi Újság.hu internetes oldal értesülését, amely szerint olyan újinfluenzás betegük is volt, akit az intenzív osztályon kellett ápolni.
A látogatási tilalmat határozatlan idõre rendelte el a fõigazgató, aki elképzelhetõnek tartja, hogy a tilalom más osztályokra is kiterjedhet.

Ezek is érdekelhetik