Friss hírek

2009.11.20. 16:19

LABDARÚGÁS - Csaknem kétszáz bundagyanús meccs - RÉSZLETEK

<p>Csaknem kétszáz bundagyanús mérkõzést vizsgál a bochumi ügyészség, köztük 13 magyar elsõ osztályú találkozót is. Az ügyészség Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint Bajnokok Ligája és Európa Liga meccsek is érintettek a botrányban.</p>

A bochumi ügyészség tájékoztatása szerint Németországban négy másodosztályú, három harmadosztályú, 18 negyedosztályú, 5 ötödosztályú és 2 U19-es összecsapást vizsgálnak. A számok alapján a németeknél történt a legtöbb visszaélés. Belgiumban "csak" a másodosztályt érinti a botrány, ahol 17 gyanús végkimenetelû összecsapást találtak.

Svájcban 22 másodosztályú találkozó keveredett gyanúba, valamint hat felkészülési mérkõzést is vizsgál az ügyészség. Horvátországban az élvonalt érintik a vizsgálatok, itt 14 meccset bundázhattak meg. Szlovéniában is az elsõosztályt érinti a vizsgálat, itt 7 összecsapásra vetült a gyanú árnyéka. Törökországban 29 elsõ- és alsóbb osztályú meccsen lehetett bundázás.

Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt: Magyarországon 13 élvonalbeli találkozó érintett, de azt egyelõre nem lehet tudni, hogy pontosan mely összecsapások ezek. Boszniában is az elsõ osztályt érinti a botrány, itt nyolc mérkõzést bundázhattak meg. Ausztriában pedig összesen 11 mérkõzés keveredett az ügybe, ezek vegyesen elsõ- és másodosztályú találkozók.

A nemzeti bajnokságok mellett nemzetközi összecsapások is érintettek: a gyanú szerint 12 Európa Liga (korábban UEFA-Kupa) és három Bajnokok LIgája összecsapást is megbundáztak - olvasható a bochumi ügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik