Friss hírek

2009.11.21. 18:54

Kollégái ismerték fel a mentõkre támadó török férfit

<p>Ismerõsei és kollégái ismerték fel a hírekbõl azt a török férfit, akit zavart állapotban találtak meg a mentõk pénteken a 4-es villamos megállójában, a Petõfi híd budai hídfõjénél.. A férfi akkor elmondta a nevét és a születési idejét a rendõröknek, de mást nem sikerült megtudni róla. Késõbb kiderült, hogy öt hónapja, a családját hátrahagyva jött Magyarországra dolgozni, és emiatt magánéleti problémái adódtak.</p>

Bántotta a mentõket, kárt tett a mentõautóban, és a segítségére sietõkkel is agresszív volt a férfi, akihez pénteken hívtak orvost járókelõk a 4-es villamos megállójába, a Petõfi híd budai hídfõjénél. A hiányos öltözetû férfi láthatóan rosszul volt. Csak a nevét és a születési dátumát sikerült megtudni, azt is csak a saját bevallása és nem az iratai alapján, mivel azok nem voltak nála. Kórházba vitték, de mivel megtámadta a mentõket, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak és rongálás miatt eljárást indítottak ellene.

A férfi egyik kollégája a rendõrségi felhívás alapján jutott a nyomára. Tóth Péter a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta, hogy a török fiatalember gyakornok a cégüknél, öt hónapja érkezett Törökországból. Az utóbbi idõben egyre inkább magába fordult, magánéleti gondjai voltak, szerettei hazájában maradtak ugyanis. A férfit a villamosmegállóban történtekrõl szóló hír alapján találták meg a rendõrség segítségével, és értesítették a magyarországi törökök szervezetét, ahol szintén közelebbrõl ismerik a férfit - most egyébként az egyik budapesti kórházban õrzik.

Ezek is érdekelhetik