Friss hírek

2009.11.22. 20:54

Kocsis Mátét választották Józsefváros polgármesterévé

<p>A Fidesz-KDNP jelöltjét választották Józsefváros polgármesterének a vasárnapi idõközi választáson. Kocsis Mátéra a szavazók 67 százaléka, összesen 9218 ember voksolt. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére 17 százaléknyi, összesen 2331 szavazat érkezett Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint 8 százalék. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1079-en voksoltak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék - mondta el a Független Hírügynökségnek Xantus Judit, a kerület jegyzõje.</p>

A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár 23,6 százaléka jelent meg és adta le voksát. Kocsis Máté mandátuma a következõ önkormányzati választásig, 2010 õszéig szól. Az eredmény ellen szerdán 16 óráig lehet kifogást benyújtani, ezután válik véglegessé - mondta a jegyzõ.

Az idõközi polgármester választáson eredményességi küszöb nem volt, a szabályok szerint, amelyik jelölt a legtöbb érvényes szavazatot kapja, az vezetheti tovább a kerületet. Józsefvárosban azért kellett idõközi választást kiírni, mert szeptemberben, megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról az akkori polgármester, Csécsei Béla.

Ezek is érdekelhetik