Friss hírek

2009.11.16. 15:19

Kiengedték a börtönbõl az abádszalóki borotvás támadót

<p>Kiengedték a börtönbõl azt a férfit, aki borotvakéssel támadt rá egy Abádszalókon élõ roma családra még tavasszal - értesült a Független Hírügynökség. A család tagjai újabb támadástól tartanak, mert úgy tudni, a férfit annyira megverték, hogy máig nem épült fel.</p>

Múlt hét pénteken elhagyhatta a börtönt az a férfi, aki május 27-én hajnalban megtámadott egy Abádszalókon élõ roma családot a lakásukon. A férfi a szúnyoghálót kivágva, az ablakon át jutott a családi házba, ahol egy borotvakéssel négy embert megsebesített. A házban lakók ellenálltak: a 46 éves támadó végül életveszélyes állapotban került az intenzív osztályra, a többi sérült még aznap elhagyhatta a kórházat. A lakásban egy gyermek is volt, de õ nem sérült meg.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fõügyészség tájékoztatása szerint az eddig elõzetesben lévõ férfit november 13-án azért engedték ki a börtönbõl, mert már nem állnak fent azok a körülmények, melyek indokolnák, hogy továbbra is elõzetesben maradjon.

Mint arról a Független Hírügynökség a támadás napján beszámolt, a rendõrség a borotvás támadón kívül a család tagjai ellen is eljárást indítottak, mert felmerült annak gyanúja, hogy túllépték a jogos önvédelem határait. A megyei rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben négy ember ellen folyik életveszélyt okozó testi sértés miatt eljárás, de azt nem sikerült tisztázni, hogy ebben a négyben benne van-e maga a támadó is. A nyomozás érdekeire hivatkozva egyébként a rendõrség és az ügyészség sem árult el részleteket. Úgy tudni, az elõzetes megszüntetésében a gyanúsított egészségügyi állapota is jelentõsen közrejátszott, a Független Hírügynökség értesülései szerint a középkorú férfi maradandó sérüléseket szenvedett.

A megtámadott család egyik tagja a Független Hírügynökségnek elmondta: feleségével Budapesten élnek, szülei laknak Abádszalókon. Újabb támadástól tartanak, mivel a támadó egyik barátja megfenyegette õket. Hozzátette: azt tervezik, hazaköltöznek szüleihez, hogy megvédhessék õket egy esetleges újabb támadástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!