Friss hírek

2009.11.22. 20:49

Jobbik felvonulás: gárdisták mentek a Gyorskocsi utcába

<p>Körülbelül 300-400 gárdista gyûlt össze vasárnap este a Gyorskocsi utcában, a Jobbik rendezvénye után - értesült a Független Hírügynökség. A tömeg csendben várakozik, de többen már hazaindultak.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, vasárnap kora estig összesen 14 embert állítottak elõ a Jobbik rendezvényérõl. Mindannyiukat a Bartók Béla útról vitték el, hármukat egyesülési joggal való visszaélés, a többieket egyéb szabálysértések miatt. Úgy tudni, köztük van Kiss Róbert, az Új Magyar Gárda Mozgalom országos fõkapitánya is.

A rendõrök még a rendezvény elõtt emlékeztették a szervezõket arra, a bíróság jogerõsen feloszlatta a Magyar Gárdát, és figyelmeztették õket: amennyiben ennek ellenére tagjai egyenruhában, alakzatban és vezényszavakra mozognának, a rendõrök intézkedni fognak. A gárdisták ellen ellenére csoportokban, alakzatba rendezõdve haladtak a Bartók Béla út mindkét oldalán, ezért a rendõrök sorfallal állták útjukat.

A Szent Gellért téren megtartott rendezvény végül atrocitás nélkül ért véget, azonban többen átvonultak a Gyorskocsi utcába, oda vitték ugyanis azokat, akiket napközben elõállítottak. Úgy tudni, összesen 300-400 gárdista, és még ennél is több rendõr gyûlt össze. Tafferner Éva, a Budapesti Rendõr-fakapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a tömeg csendben várakozik, de már többen elindultak.

Ezek is érdekelhetik