Friss hírek

2009.11.06. 19:34

Jelentõs késéssel közlekednek a Nyugati pályaudvart érintõ vonatok

<p>Leszakadt felsõvezeték miatt jelentõs késésekre kell számítani a Vácról és Veresegyházról a Budapest-Nyugati pályaudvarra érkezõ, illetve onnan induló vonatokon - közölte a MÁV sajtóügyeletese. A fõvárosi pályaudvar egy részén nincs feszültség a felsõvezetékekben. Cegléd felé járnak a szerelvények, de késések, járatkimaradások is lehetnek, a Budapest-Esztergom vonalat viszont nem érinti a baleset, mivel a dízelvontatású motorvonatok tudnak közlekedni.</p>

A Vác, Szob, illetve Veresegyház felé, és az onnét érkezõ vonatok Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek, majd onnét fordulnak. Utóbbi állomás és a Nyugati pályaudvar között óránként dízelvontatású szerelvényeket indítanak - olvasható a közleményben.

A szerelõk már a helyszínen dolgoznak, a leszakadt vezeték helyreállítása viszont akár 2-3 órát is igénybe vehet. A menetrend éjszaka állhat helyre teljes mértékben, a MÁV addig hangosbemondón és a MÁVDIREKT 06 40/ 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán tájékoztatja az utasokat.

Ezek is érdekelhetik