Friss hírek

2009.11.22. 18:19

Húsz éves a Magyar Speciális Olimpia Szövetség

<p>Több mint ezren vettek részt a 20. évfordulóját ünneplõ Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) rendezvényén a Vasas kézilabda-csarnokában vasárnap. Az egész napos programban integrált akadály- és váltóversenyek, kosárlabda-torna, focibajnokság, padlóhoki és táncbemutató is szerepelt. A cél az, hogy minél többen megismerjék az értelmi sérült-, illetve halmozottan fogyatékos sportolók, valamint felkészítõik világát - mondta el a Független Hírügynökségnek Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke.</p>

A vasárnapi rendezvény a 20. éves évforduló második ünnepe. Az elsõt november 20-án tartották Debrecenben, és körülbelül 1800-an vettek rajta részt. A záró rendezvény pedig november 28-án lesz Zalaegerszegen, a városi sportcsarnokban.

Az MSOSZ elnöke elmondta, a mérkõzéseken sok korábbi élsportoló, így Fábián László, Martinek János, Kiss Balázs, Csollány Szilveszter, illetve Storcz Botond is részt vett, neves elõadómûvészek pedig duettet énekeltek a sérültekkel. A szervezésben több száz önkéntes, fõleg középiskolás, illetve egyetemista vett részt - tette hozzá.

Az MSOSZ 1989-ben alakult a nemzetközi speciális olimpia mozgalom mintájára, amelyet még a Kennedy család indított el az 1960-as években. A mozgalom ma már 150 ország másfél millió sportolójának nyújt lehetõséget a megmérettetésre világszerte.

Ezek is érdekelhetik