Friss hírek

2009.11.22. 19:59

H1N1: Salgótarján összes általános iskolása és óvodása egy hétig otthon marad

<p>Egyhetes rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el Salgótarján összes általános iskolájában és óvodájában. Hétfõtõl 3300 általános iskolás és mintegy ezer óvodás marad otthon az új típusú influenza veszélye miatt a nógrádi megyeszékhelyen.</p>

Simon Tibor, a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: a hiányzások szintje ugyan még nem érte el a kritikus szintet, viszont gyorsan emelkedik: hétfõn a diákoknak még csak kilenc, péntekre viszont 20%-ra nõtt a hiányzók száma. Arról nincs információjuk, hogy az otthon maradt gyerekeket a szezonális, vagy az új típusú influenza döntötte-e le lábukról. A kórházi ügyelethez fordulóktól levett (kis számú) minta közt azonban találtak H1N1-vírussal fertõzött beteget.

Az összevont iskolák igazgatója közölte: a kórházi orvosok tanácsára megelõzési célból rendelt el rendkívüli tanítási szünetet. Egy hete beoltották a salgótarjáni iskolásokat, itt minden harmadik gyerek kérte a H1N1 elleni védõoltást. Simon Tibor szerint az egyhetes rendkívüli tanítási szünet náluk a védettség kialakulását is segítheti. A mulasztott tanítási napokról a késõbbiekben döntenek. Várhatóan a téli és a tavaszi szünetet rövidítik, illetve szombati napokon pótolják be a tanév során a járványveszély miatt kiesett tanítási idõt - tette hozzá az iskolaigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!