Friss hírek

2009.11.03. 10:54

Gfk: rengetegen válthatnak biztosítót

<p>Ugrásszerûen megnõtt a biztosítóváltás iránt érdeklõdõk száma a Gfk Hungária legfrissebb felmérése szerint. A kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás szabályainak változása elõtt a gépjármû tulajdonosok 41 százaléka válaszolta azt, hogy részletesen utánanéz az egyes szolgáltatók ajánlatainak. Az összes érdeklõdõ kétharmada az interneten szerzi be a szükséges információkat.</p>

Jelentõsen megnõtt azoknak az aránya, akik a kampány ideje alatt utánanéznek a biztosítók kínálatának és kedvezõ lehetõségek esetén váltani is fognak - derül ki a Gfk Hungária felmérésébõl. Míg tavaly a gépjármûvel és felelõsségbiztosítással rendelkezõk alig negyede fontolgatta a biztosítóváltást, addig idén 41 százalékra nõtt az érdeklõdõk száma. A váltások száma attól függ majd, hogy mennyit lehet majd megtakarítani egy jól sikerült átszerzõdéssel - állítja a piackutató.

A váltásról érdeklõdõk körében valamivel többen vannak a férfiak, a korosztályt tekintve pedig a 30 és 49 év közöttiek. A kutatásból az is kiderült: az érdeklõdõk fõ tájékozódási forrása az internet. Ezt az összes érdeklõdõ kétharmada hívja segítségül, de sokan böngészik át az újságokban közzétett tarifatáblázatot és komoly rohamra számíthatnak a biztosítási üzletkötõk és alkuszok is.