Friss hírek

2009.11.28. 14:34

Galériások és mûvészek segítenek az árváknak

<p>Böjte Csaba nagyszalontai árvaházát támogatja a fõvárosi Pintér Aukciósház és több kortárs magyar képzõmûvész. A szervezõk egy nyereményjátékot hirdettek, melynek lényege, hogy a résztvevõk ezer forintos sorsjegyekért értékes mûtárgyakat nyerhetnek. A jótékonysági akcióból származó pénzt pedig felajánlják a rászoruló erdélyi gyerekeknek. Hat alkotás talál majd gazdára, a képek összértéke csaknem két és félmillió forint.</p>

December 4-én derül ki, hogy kik nyerik meg a hat értékes kortárs festményt, vagyis addig lehet ezer forintos sorsjegyeket vásárolni. A jótékonysági játékból befolyó összeget Böjte Csaba nagyszalontai árvaházának ajánlják fel a szervezõk.

Az aukciósház kezdeményezésére hat kortárs képzõmûvész ajánlott fel alkotást. A napokban, 106 éves korában elhunyt Lossonczy Tamás egy papír-kollázst, Ganczaugh Miklós az Idõzés borfejtés közben címû munkáját, Lovas Ilona pedig Stáció címet viselõ alkotását ajánlotta fel. Schmal Károly egy akril festményével, a Ferde síkon címûvel kívánta támogatni a jótékonysági nyereményjátékot. Jovián György egy olajfestménnyel, a Maremma II-vel, míg Koroknai Zsolt az idén készült, Manderla/B címû mûvével csatlakozott a felhíváshoz.

Ezek is érdekelhetik