Friss hírek

2009.11.20. 16:29

Fidesz: nem javul a gazdaság helyzete, önámító politikát folytat a kormány

<p>A kormány annak ellenére javította prognózisát az ország jövõ évi makropályájával kapcsolatban, hogy a külföldi elemzõk sorra rontottak saját várakozásaikon - errõl beszélt péntek délután újságíróknak a Fidesz elnöki kabinetjének vezetõje.. Szijjártó Péter szerint a gazdaságpolitika két legfõbb mérõszámánál, a növekedést illetve a munkanélküliséget mutató adatoknál romlást mutat a statisztika. A gazdasági visszaesés több mint 7 százalékos volt itthon a harmadik negyedévben, a munkanélküliség pedig elérte a 10, 3 százalékot, miközben Szlovákiában és Csehországban már beindult a növekedés - sorolta.</p>

Az ellenzéki politikus a külföldi elemzések közül az OECD-jét emelte ki, amely a kormányéhoz képest 2010-re és 2011-re is rosszabb adatokat vár a munkanélküliség esetében, valamint hiányt is magasabbat prognosztizál. A Dow Jones által megkérdezett elemzõk is rontottak a magyarországi adatokon a saját és a kormány jövõ évi elõrejelzéséhez viszonyítva is - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint most az MSZP ugyanazt teszi, mint 2005-ben. Úgy fogalmazott: mindent elsodorni látszó kommunikációs akciót folytatnak azért, hogy "elhazudják" a valóságot az emberek elõl. A kormány önámító, önsorsrontó politikát folytat, ami rendkívül veszélyes, mert minden nemzetközi prognózissal ellentétben megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy a helyzet javul - mondta.

Ezek is érdekelhetik