Friss hírek

2009.11.11. 17:14

Fidesz: csak a szocialisták állítják, hogy Szijjártó "mutyizott"

<p>A szocialistákon kívül soha senki, egyetlen szerv vagy hatóság sem állította, hogy Szijjártó Péter "mutyizott" volna. A bíróság is csupán az MSZP véleményének tekintette a megjegyzést; annyit mondott ki, hogy nem feltétlenül sérti Szijjártó Péter jogait, ha az MSZP véleményt formál róla - közölte Havasi Bertalan sajtófõnök szerdán, Török Zsolt szocialista képviselõ szavaira reagálva.</p>

Szijjártó Péter a Legfõbb Ügyészség kezében van - jelentette ki Török Zsolt szocialista képviselõ szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta: a Gyõri Ítélõtábla megerõsítette, hogy Szijjártót okkal vádolták meg mutyizással, illetve panamázással, ezért nem indokolt, hogy az ezt firtató MSZP-s képviselõ ellen személyiségi jogi pert indítson. Az ítéletet a szocialista párt szerda délben postázta a legfõbb ügyésznek, aki ezt követõen dönt arról, hogy eljárást indít-e az ügyben.

Nagy Zsolt szocialista képviselõ néhány hete tette szóvá a parlamentben, hogy Szijjártó Péter "mutyizik". A fideszes politikus jó hírneve megsértésére hivatkozva személyiségi jogi pert indított ellene, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, majd a felperes fellebbezése után a Gyõri Ítélõtábla azonban elutasította ezt. Az Ítélõtábla indoklása szerint a véleménynyilvánítás értékelés, az alperes pedig valós tények alapján vont le következetést, ami nem meríti ki a jogsértés fogalmát.

Ezek is érdekelhetik