Friss hírek

2009.11.24. 17:29

Fidesz: a kormány álljon el áremelési szándékától

<p>A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy álljon el újabb áremelési szándékától, mert ez havi 10 ezer forintnyi többletkiadást jelent a családoknak - mondta keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetõje. Szijjártó Péter szerint ezek szociálisan és társadalmilag is vállalhatatlan döntések. Az MSZP-nél úgy vélik: a 100 millió forintos magánvagyonnal rendelkezõ Szijjártó Péter megnyilvánulása szociális ügyekben hiteltelen.</p>

A villany, a gáz és a közösségi közlekedés jövõre tervezett drágítását már nem tudják kigazdálkodni a családok, ezért a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy álljon el ettõl a tervétõl - mondta kedden Szijjártó Péter. Az ellenzéki politikus szerint a drágulás mögött a veszélyes költségvetés és az elhibázott kormányzati politika áll. A Fidesz országgyûlési képviselõje szerint a jövõ évi büdzséhez benyújtott módosító javaslatokkal próbálták enyhíteni a lakosság terhein, ám a parlamenti többség ezek közül egyet sem támogatott. A politikus megerõsítette, hogy a Fidesz - ha kormányra kerül - visszavonja a 2010-es költségvetést.

A kormány csökkenti a távhõ áfáját, amely 2 millió ember számára jelent évi 70 ezer forint megtakarítást - reagált közleményében Török Zsolt, az MSZP országgyûlési képviselõje. A kormánypárti politikus szerint hiteltelenek Szijjártó Péter szavai, hiszen miközben 100 millió forintnyi magánvagyona van, egyetlen forintot sem fizetett be a Krízisalapba. Török Zsolt hangsúlyozta, hogy a közösségi szolgáltatások árát az energiahordozók világpiaci ára és a forint árfolyama befolyásolja. Ez utóbbi a válságkezelõ kormány mûködése során jelentõsen javult - tette hozzá Török Zsolt. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a kormány a jelenlegi helyzetben is biztosítja a 1,5 millió 65 év feletti nyugdíjas ingyenes tömegközlekedését.

Ezek is érdekelhetik