Friss hírek

2009.11.06. 15:04

Fegyverrel támadt a rendõrökre egy dühöngõ férfi

<p>Fegyverrel támadt a rendõrökre egy férfi csütörtök este a Pest megyei Tápiószelén. Az ámokfutó elõször a levegõbe lõtt, majd többször is az egyenruhások kocsijára célzott, de végül sikerült megnyugtatniuk. A férfit a bíróság pénteken elõzetes letartóztatásba helyezte - tájékozatta a Független Hírügynökséget közleményében a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság.</p>

A rendõrségtõl csütörtök este kért segítséget egy nõ azzal, hogy egy férfi a háza elõtt fenyegetõzik, a bejárati ajtót rugdossa, és a nála lévõ fegyvert többször is elsütötte. A támadó - ahogy a járõrök közelebb értek hozzá - több lövést is leadott: elõször a levegõbe lõtt, majd többször is a járõrautó felé célzott.

Ezután még több rendõr érkezett, addig az ott lévõ járõrök szóval tartották a támadót. A férfit végül sikerült jobb belátásra bírni, majd miután megnyugodott, átadta fegyverét is, amit egyébként engedély nélkül tartott.

A 43 éves tápiószelei férfi ellen hivatalos személy elleni erõszak, és visszaélés lõfegyverrel, lõszerrel bûntette miatt indult eljárás, a bíróság pedig pénteken elrendelte elõzetes letartóztatását is.

Ezek is érdekelhetik