Friss hírek

2009.11.25. 13:34

Február 24-én várható ítélet a Zsanett-ügyben

<p>Nem változott érdemben a Zsanett-ügyben résztvevõ két igazságügyi pszichológus szakértõ álláspontja a Fõvárosi Bíróság szerdai tárgyalásán sem. Egyikük, Görög Éva, kitalációnak tartja Zsanett vádjait, a másik szakértõ, Kovács József szerint viszont lehetséges, hogy Zsanettet megerõszakolták a rendõrök. A pótmagánvádas perben február 24-én várható ítélet..</p>

A politikai közéletben és az egész közvéleményben is szokatlanul heves indulatokat váltott ki az, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendõrök állítólag megerõszakoltak egy 21 éves fiatal lányt Budapest belvárosában. Az eset után több magas rangú rendõrségi vezetõ távozott posztjáról. Miután a hatóságok nem látták a rendkívül súlyos vádakat bizonyíthatóknak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

A bíróság szerdán ismét meghallgatta a már korábban külön-külön meghallgatott két igazságügyi pszichológus szakértõt.. Görög Éva szerint az, ahogyan Zsanett elmondta a történteket, ellentmondásos, összemosódnak a részletek. Ezzel szemben Kovács József élményszerûnek találta Zsanett elbeszélését. Abban végül mindkét szakértõ egyetértett, hogy a pszichológiai tesztek alapján nem mutatható ki az erõszak, de a Zsanettel való irányított beszélgetések során már eltérõ képet kaptak.

Zsanett jogi képviselõje, Tuza Péter benyújtotta a bíróságnak Bagdy Emõke pszichológus professzor újabb állásfoglalását az ügyben, amely szerint Bagdy Emõke ismét az erõszak megtörténte mellett foglalt állást.

A Zsanett-ügy február 19-én folytatódik a Fõvárosi Bíróságon, ekkor még egy tanút meghallgat Nyilas Levente büntetõtanácsa, majd még aznap a perbeszédek is elhangozhatnak. Ítélet február 24-én várható.

Ezek is érdekelhetik