Friss hírek

2009.11.08. 05:34

Észak-Koreában tilos a tévéreklám - még a televízió elnökét is kirúgták emiatt

<p>Nincs többet reklám az észak-koreai televízióban, miután a kommunista ország vezetõje dühös lett a kapitalista stílusú terméknépszerûsítõ filmekre-adta hírül vasárnap az AFP. Kim Dzsong Il állítólag rendkívül dühös lett, amikor idén júliusban feltûnt az elsõ reklám a tévében. Dél-koreai sajtóinformációk szerint a Kedves Vezér kifakadt, hogy "Ez meg mi? Ilyen szemét jelent meg Kínában is amikor reformokba kezdett és nyitott a világ felé" három évtizeddel ezelõtt.</p>

Kim Dzsong Il hevesen ellenzi, hogy Észak-Korea is kövesse Kína útját. A jelentések szerint a tévéreklámok miatt még a televízió elnökét is kirúgatta a Kedves Vezér. Emiatt az észak-koreai nézõk augusztus vége óta nem láthattak reklámot a képernyõn.

Az állami tévében elsõként egy helyi sört, a Taedonggangot kezdték népszerûsíteni. A kampánynak köszönhetõen állítólag jelentõsen megugrott a kereslet a termék iránt. Késõbb hajtûket, ginsenget és egy étteremet népszerûsítettek a tévében, amíg azt be nem tiltotta Kim Dzsong Il.

Ezek is érdekelhetik