Friss hírek

2009.11.10. 10:04

Elutasították a fellebbezést, kivégzik az orvlövészt

<p>Helyi idõ szerint kedden este 9-kor méreginjekcióval kivégzik Virginiában a washingtoni orvlövészt, miután az amerikai legfelsõbb bíróság elutasította John Allen Muhammad legutolsó fellebbezését. A férfi 2002-ben 10 embert ölt meg távcsöves puskájával az amerikai fõváros környékén, és három hétig rettegésben tartotta Washington külvárosainak lakóit.</p>

A képzett lövész Muhammad autójából, távcsöves puskával leadott lövésekkel terítette le találomra választott áldozatait bevásárlóközpontoknál, benzinkutaknál, iskoláknál. A rendõrségnek csak három héttel az elsõ gyilkosság után sikerült elfognia.

2004-es, halálos ítélettel végzõdött perében saját magát védte. Mostani ügyvédei szerint az akkori védõügyvédeknek ezt meg kellett volna akadályozni, mert Muhammad mentális problémái miatt erre alkalmatlan volt. A kivégzés elhalasztását kérõ legutolsó fellebbezésüket erre hivatkozva adták be a Legfelsõbb Bírósághoz, ám az elutasította a kérelmet. Így hacsak Virginia állam kormányzója nem lép közbe, helyi idõ szerint kedden este kilenckor méreginjekcióval végrehajtják a halálos ítéletet.

A gyilkosságok idején Muhammadnak volt egy segítõtársa is. Az akkor 17 éves Lee Boyd Malvo életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!