Friss hírek

2009.11.22. 17:54

Eltûnt a világhírû focistákat is sikerrel gyógyító szerb "csodadoktor"

<p>Egyelõre nem találják sehol a szerb hatóságok azt a szerb nõt, aki különös módszerekkel gyógyított magánklinikáján, majd eltûnt, miután érdeklõdni kezdtek utána rendõrök, valamint egészségügyi ellenõrök. Ezt vasárnap közölték a szerb hatóságok, amelyek szerint hírnevének eredményeként a nõ nemrég élvonalbeli brit fociklubok játékosait is gyógyította, például különleges masszázzsal, aminek részeként ló-méhlepénnyel kente be sérült testrészeiket.</p>

Marijana Kovacsevics a hatóságok szerint "illegalitásba" vonult, miután a múlt héten egészségügyi ellenõrök rendõrök kíséretében felkeresték belgrádi magánklinikáját. A vizsgálat indoka állítólag az volt, hogy a gyógyszerész végzettségû nõ engedély nélkül végzett fizioterápiás munkát. A fizioterápia a természetes gyógymódok összessége, ide tartozik például a balneoterápia, klímaterápia, hidro- és termoterápia, inhalációs terápia, mechanoterápia, elektroterápia és fototerápia, valamint diétás kezelés.

Kovacsevics valóságos csodadoktor lett sok ember számára, és híre külföldre is eljutott. Az angol Premier League-be is. November elején egymásnak adták a kilincset belgrádi magánklinikáján nagynevû játékosok. Járt nála az Arsenaltól Robin van Persie, a Chelsea-tõl Frank Lampard, és a Liverpooltól Yossi Benayoun, Albert Riera, Fabio Aurelio valamint Glen Johnson is. Az egyebek mellett lóplacentával végzett kezelések után áradoztak róla a focisták. Benayoun, akirõl azt mondták a Liverpool orvosai, hogy hetekig tart, mire felépül lábizom sérülésébõl, a belgrádi kúra után állítólag fitten utazott vissza, és a szombati fordulóban az õ góljával mentett pontot csapata a Manchester City ellen.

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger azt mondta: erõs kétségei voltak, hogy elengedje-e Van Persie-t, de aztán addig gyõzködte õt játékosa, amíg megadta az engedélyt a belgrádi utazásra. "Nem vagyok sem rajongó, sem orvos, de tisztelem mások szabadságát, hogy olyan módon kezeljék, ahogy õk akarják" - mondta Wenger.

A nõ - ugyancsak áradozó volt szerb páciensei szerint - a nem hagyományos gyógymódok révén ér el sikereket. A titokzatosságát azzal is fokozta Marijana Kovacsevics , hogy kerülte a médiaszereplést, nem adott interjúkat, nem hagyta magát fényképezni, filmezni.

Ezek is érdekelhetik