Friss hírek

2009.11.27. 14:44

Elindult a 1752-es Nemzeti Segélyvonal

<p>Az eddigi módszernél egyszerûbben és gyorsabban segítheti meg a lakosság a bajbajutottakat a péntektõl hívható 1752-es Nemzeti Segélyvonalon. A segélyvonal alapítója, Iklódi András a Független Hírügynökségnek elmondta: mindenkiben ott a jó szándék, így bízik abban, hogy egy egyszerû telefonhívással, egy kávé árával sokan járulnak majd hozzá, akár elõre is ahhoz, hogy segítsenek egy váratlan katasztrófa, vagy vészhelyzet áldozatain.</p>

Iklódi András elmondta: sokszor csak azért nem tudnak az emberek segíteni, mert nincs náluk egy toll, hogy amikor a felhívást hallják, felírják a számlaszámot, amelyre adományukat utalhatják. A Nemzeti Segélyvonal segít ezen a problémán, hiszen nem kell felírni semmit, csak tárcsázni a 1752-t, és ezzel az illetõ már 250 forinttal hozzá is járult a bajbajutottak megsegítéséhez - tette hozzá.

Az alapító azt is elmondta: a gyors segítség érdekében nemcsak a katasztrófák megtörténtekor, hanem ezektõl függetlenül is gyûjtéseket szerveznek, így, ha megtörténik a baj, azonnal segíteni tudnak. Annak érdekében, hogy biztosan jó helyre kerüljenek az adományok, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány kuratóriumában hiteles, tiszteletre méltó szervezetek képviselõi ülnek. Így az 5 legnagyobb magyar karitatív szervezet - a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt - valamint az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság vezetõi. Ezen kívül helyet kapott a testületben az APEH 3 volt vezetõje is. Õk döntenek a gyûjtések meghirdetésérõl és az adományok felhasználásáról.

Péntektõl egyelõre a T-Home- és T-Mobile-vonalairól, tehát a Magyar Telekom hálózatából hívható a 1752-es szám, de várhatóan a késõbbiekben a többi hálózatról is tárcsázható lesz. Az alapítvány által mûködtetett www.nsv.hu honlapon folyamatosan nyomon lehet követni a hívásszámok alakulását, ahol a mûködés részleteirõl, például az igényelhetõ adóigazolásról is tájékozódni lehet.

Ezek is érdekelhetik