Friss hírek

2009.11.04. 16:39

Büntetõfeljelentés a "narancsszínû pénzszivattyú" miatt

<p>Feljelentést tett Czira Szabolcs, Nagykõrös fideszes polgármestere Szabó Zoltán szocialista országgyûlési képviselõ ellen, mert az egy korábbi sajtótájékoztatóján azzal gyanúsította meg, hogy egy 25 milliós beruházást játszott át egy rokonának. A polgármester szerint nagy nyilvánosság elõtt elkövetett rágalmazás miatt kell felelnie az MSZP-s politikusnak, mert nyilatkozatait több országos sajtótermék is átvette - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Futó Barnabás, Czira Szabolcs ügyvédje.</p>

Szabó Zoltán október 18-án tartott sajtótájékoztatót és egyebek mellett azt mondta, hogy "Nagykõrösön is zakatol a narancsszínû pénzszivattyú." "Ezúttal egy újabb FIDESZ-es módszert ismerhettünk meg, a régi trükk, a lemutyizott közbeszerzéssel egybekötött zsíros családi biznic megvalósítására." "A recept egyszerû: alapíts egy csomó céget, a rokon pedig hívja meg a különbözõ nevû cégeket ugyanarra a tenderre, hogy az egyik megnyerje."

Egy 25 milliós beruházásról van szó, amire meghívásos alapon pályáztatott az önkormányzat. 3 céget hívtak meg, de ilyen árkategóriában erre lehetõség is van. Mivel a pályáztatás jogszerû volt, Szabó Zoltán kijelentéseit viszont átvette az országos sajtó, és az interneten is több helyen megjelent. Ezért Czira Szabolcs szerint nagy nyilvánosság elõtt elkövetett rágalmazás miatt kell felelnie az MSZP-s politikusnak. Arra kérte a Pesti Központi Kerületi Bíróságot, hogy indítson büntetõeljárást a szocialista politikus ellen.

Ezek is érdekelhetik