Friss hírek

2009.11.09. 11:29

Bûnmegelõzési nap diákoknak Angyalföldön

<p>Csaknem százötven tinédzsernek mutatják be a rendõrök és a Fõvárosi Cigány Önkormányzat munkatársai látványos programokkal, hogyan kerüljék el az életkoruk miatt rájuk leselkedõ veszélyeket. Tóth Gábor fõvárosi rendõrfõkapitány szerint példaértékû a kezdeményezés, a bûnmegelõzés ugyanis - fõként a fiataloknál - nagyon fontos.</p>

A XIII. kerületi József Attila Mûvelõdési Házban egész nap különféle bûnmegelõzési programokkal várják a diákokat a rendõrök és a Fõvárosi Cigány Önkormányzat munkatársai. Felhívják a figyelmet a drogok veszélyeire vagy épp arra, hogyan kerüljék el az iskolai erõszakot.

Tóth Gábor budapesti rendõrfõkapitány újságírók elõtt arról beszélt, hogy a bûnmegelõzési napon 5 iskolából csaknem 150 hetedik- nyolcadik osztályos diák vesz részt a programokon. Véleménye szerint õk éppen abban a korban vannak, amikor nagyon fontos elmondani nekik, hogy az élet milyen veszélyeket tartogat. Hangsúlyozni kell, hogy mit ne tegyenek és miért ne tegyék. A fõkapitány bízik abban, hogy hosszútávon megmutatkozik a haszna ezeknek a programoknak és javulnak a statisztikák. Például nem lehet majd arról beszélni, mint most, hogy minden ötödik középiskolás kipróbált már valamilyen kábítószert.

Tóth Gábor hangsúlyozta, hogy ez már az ötödik állomása a cigány önkormányzat és a budapesti rendõrség együttmûködésének, amely nemcsak elvi megállapodás. Volt már korábban bûnmegelõzési tábor, tartottak elõadássorozatot kifejezetten roma származású fiataloknak és konfliktuskezelõ tréninget is szerveztek már.

Ezek is érdekelhetik