Friss hírek

2009.11.03. 16:09

Börtönbüntetés a mándoki tanárverõknek

Hat, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Városi Bíróság kedden azt a két nõt - anyát és lányát -, akik idén februárban bántalmaztak egy tanárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. A pedagógust a helyi általános iskolában verték meg. Az ítéletet az egyik vádlott tudomásul vette, az anya viszont felmentésért fellebbezett, így az nem jogerõs.

A pedagógust azután bántalmazták, hogy az elsõrendû vádlott kislánya az iskolából hazaérve arról panaszkodott: a tanárnõ tetvesnek nevezte, és megrótta õt magatartása miatt is. A gyerek anyját ez annyira felháborította, hogy 19 éves lányával együtt bement a mándoki általános iskola színháztermébe, ahol durván sértegették, szidalmazták az ott éppen dolgozó tanárnõt - a farsangi mûsort próbálták. A fiatalabb nõ ütlegelte a tanárt és a radiátornak lökte, majd bele is rúgott a már földön fekvõ pedagógusba. A megtámadott tanárnõ nyolc napon belül gyógyuló koponya-, comb- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két nõt közfeladatot ellátó személy elleni erõszak és testi sértés miatt ítélte el kedden a kisvárdai bíróság. Az anya hat hónap letöltendõ börtönbüntetést kapott, és a bíróság elrendelte a korábbi, lopás miatt kiszabott fél éves börtönbüntetésének végrehajtását is. Nagyobbik lányát nyolc hónapra ítélték, de végrehajtást három év próbaidõre felfüggesztette a bíróság. A fiatalabb nõ büntetése jogerõs, az anya felmentésért fellebbezett - közölte Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság szóvivõje.

Ezek is érdekelhetik