Friss hírek

2009.11.12. 20:39

Adócsalás miatt nyomoz a pénzügyõrség a Centrum Parkoló Rendszer Kft ügyében

<p>Adócsalás miatt nyomoz a vám- és pénzügyõrség a Lehet Más a Politika (LMP) nevû párt Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen tett feljelentése ügyében. Korábban a rendõrség nyomozott közérdekû adat meghamisítása miatt, de végül a pénzügyõrökhöz került az ügy. Az LMP korábban azért jelentette fel a parkolási céget, mert szerintük hamis adatokat közöltek a fõvárosi közgyûléssel a parkolási díjak megemelését elõkészítõ irathoz.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen az ügyészségen tett feljelentést még a nyáron az LMP. A párt szerint a Centrum a bevételeirõl hamis adatokat közölt a közgyûléssel a parkolási díjak emelését elõkészítõ irathoz. A cég bevételeirõl a fõvárosnak benyújtott 2006-os adat több mint 1,2 milliárddal, a következõ évi pedig majdnem 1,8 milliárddal kevesebb, mint a cégbíróságnál szereplõ összegek.

A párt korábban a feljelentést a Fõvárosi Fõügyészséghez címezte, onnan pedig az V. kerületi rendõrkapitánysághoz került az ügy. A BRFK gazdaságvédelmi fõosztálya a feljelentést bûncselekmény hiánya miatt elutasította, ezzel párhuzamosan azonban adócsalás gyanúját állapította meg. Így került a Centrum-ügy a vám és pénzügyõrséghez.

A folyamatban lévõ nyomozás részleteirõl a VPOP egyelõre nem számolhat be, csupán annyit közöltek a Független Hírügynökséggel, hogy "a törvényi tényállás teljes körû feltárása és az esetleges büntetõjogi felelõsség megállapítása végett a szükséges és idõszerû nyomozati cselekmények fokozott ügyészi felügyelet mellett folyamatosan zajlanak." A VPOP nyomozóhivatala adócsalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, de gyanúsított még nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!