Friss hírek

2009.11.24. 19:49

A fõvárosi önkormányzat nem fogadja el a Margit híd átadásának csúszását

<p>Nem tartja elfogadhatónak a Margit híd átadásának csúszását a fõvárosi önkormányzat - ezt közölte a fõpolgármesteri hivatal kedden az átkelõ felújítását végzõ konzorcium sajtótájékoztatója után. Hozzáteszik: nem módosítottak szerzõdést az átkelõ felújítását végzõ MH2009 Konzorciummal, így a forgalomba helyezés idõpontja továbbra is 2010. augusztus 23. A kivitelezõ kedden jelentette be, hogy késõn kapták meg a kivitelezési engedélyeket a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, ezért az eredetileg tervezettnél négy hónappal késõbb, 2010. december 17-én tudnák átadni a Margit hidat a forgalomnak.</p>

Nem módosított szerzõdést a fõvárosi önkormányzat és az MH2009 Konzorcium, így a Margit híd forgalomba helyezésének idõpontja továbbra is a szerzõdésben rögzített dátum, vagyis 2010. augusztus 23-a - közölte a fõpolgármesteri hivatal. A közlemény szerint a kivitelezõ múlt héten hivatalosan jelezte, hogy határidõ-módosítást kér, és a forgalomba helyezést csak december 17-re tudja vállalni. Ez azt is jelenti, hogy a teljes felújítással az eredeti, 2011. március 31-i idõpont helyett 2011. június 13-ára készülnének el. A fõváros és a hídfelújító cég szakemberei vizsgálják a beérkezett anyagokat, a csaknem négy hónapos csúszást viszont nem fogadják el.

A fõvárosi önkormányzat a közleményben hangsúlyozza: a tárgyalások elkezdõdtek, megállapodás azonban még nem született.

A Margit híd kivitelezõje kedden jelentette be, hogy az eredetileg tervezettnél csaknem 4 hónappal késõbb, 2010. augusztus 23-a helyett december 17-én tudnák csak átadni az átkelõt a forgalomnak. Ezt azzal indokolták, hogy késõn kapták meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság jóváhagyását a kiviteli tervekhez. A sajtótájékoztatón részt vett az önkormányzat felújítási projekt menedzsere is, aki akkor úgy fogalmazott: meg kell vizsgálni a csúszás jogosságát, ezért kötbérrõl egyelõre nem lehet beszélni, de szerzõdésmódosításra mindenképpen szükség lesz.

Ezek is érdekelhetik