Friss hírek

2009.11.19. 07:49

20 év börtönt kapott a két embert halálra gázoló epilepsziás sofõr

<p>20 év börtönre ítélt egy New York-i bíróság szerdán egy 54 éves amerikai férfit, akik halálra gázolt tavaly egy brit párt. Az ügy azért keltett nagy figyelmet a közvéleményben, mert az elítélt epilepsziás, és a szakértõk szerint a tragédia azért történt, mert kihagyott egy kezelést.</p>

Auvryn Scarlett a városi szemétszállítási cégnél dolgozott sofõrként New Yorkban. 2008 februárjában, a Pennsylvania állomás közelében elvesztette az uralmát a kocsija fölött, felrohant a jármûvel a járdára, majd három embert elgázolt. A brit turistapár, a 47 éves Jacklyn Timmons és az ugyancsak 47 Andrew Hardie meghalt, egy harmadik embert pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

A tárgyaláson az ügyész azt mondta: amikor jelentkezett az állásra a férfi, eltitkolta, hogy súlyosan epilepsziás, és kezelésekre kell járnia. A gázolás elõtt éppen egy ilyen kezelést hagyott ki, és mint a szakértõi vizsgálat megállapította, Scarlett-nek rohama volt, ezért vesztette el az uralmat a jármû fölött. A férfi bocsánatot kért, amikor kihirdette ítéletét a bíró, aki azt mondta: Scarlett "idõzített bomba volt."

Ezek is érdekelhetik