Friss hírek

2009.07.23. 10:14

"Vidám Doboznapok" a veszprémi állatkertben

<p>A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet a veszprémi állatkertben. Péntektől vasárnapig kedvezményesen juthatnak be a vadasparkba azok, akik a parkolóban felállított standnál minimum 10 kiürült tejes, vagy gyümölcslés kartondobozt leadnak. A "dobozolók" akár az eredeti belépőjegy ár kevesebb mint harmadáért látogathatnak el az állatkertbe.</p>

A Veszprémi Állatkert, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, valamint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. "Vidám Doboznapok" elnevezésű akciója alatt 290 forint kedvezményt kap a családi belépő árából az, aki 10 db kiürült tejes vagy gyümölcslés kartondobozt hoz be az állatkert parkolójában felállított standhoz. Minden további 10 karton doboz után a családi belépőhöz tartozó gyermekjegy fél áron kapható majd.

Emellett az első 100 család, aki hoz magával legalább 10 kartondobozt, mindössze 1.000 forintért válthatja meg az eredetileg 3.530 forintba kerülő családi belépőt.

Az állatkert közleménye szerint hazánkban ma már csaknem 350 településen, összesen több mint 4 millió lakosnak van lehetősége arra, hogy az otthonában keletkezett italos kartondoboz hulladékot szelektíven gyűjtse. Az unió más országaihoz képest azonban van még tennivaló. Németországban ugyanis 100 dobozból 65, Ausztriában pedig 52 jut a szelektív hulladékgyűjtő helyekre, addig Magyarországon csupán 12.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!