Friss hírek

2009.07.13. 17:37

Van polgármester-jelöltje a Fidesznek Dombóvárra

<p>Patay Vilmost jelölte a Fidesz dombóvári szervezete a megüresedett polgármesteri székre. Ezt hétfőn, sajtótájékoztatón jelentette be a párt helyi elnöke. Patay Vilmos önkormányzati képviselő, aki - egyebek között - a munkahelyteremtést és megőrzést, az idősek és a gyermekek ellátását tartja a legfontosabb teendőknek.</p>

"Patay Vilmos tervei alaposak, átgondoltak és ő képes a városi problémák kezelésére. Nyugodt, hiteles ember, aki képes az összefogást megteremteni, és ezt már bizonyította is - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rózsai Éva, a Fidesz dombóvári elnöke. Patay Vilmos a felkérést elfogadta.

"Az önkormányzat vezetése, Szabó Loránd és Krauss Péter, olyan gyakorlatot honosítottak meg, amely szégyent hozott városunkra: kioktató stílus, állandó korrupció-gyanús ügyek, személyi, családi összefonódások jellemezték a működést. Dombóváron véget kell vetni ennek a gyakorlatnak - mondta Patay Vilmos. Hozzátette: minden lehetséges módon keresni fogja az alkalmat, hogy mindenki hozzátehesse a jövőhöz, amit fontosnak vél. A napi élet gondjait kell megoldaniuk közösen: a munkahelyteremtést és megőrzést, az idősek és a gyermekek ellátását - mondta Patay Vilmos.

Dombóváron idén október 11-én lesz időközi polgármester választás, mert a város korábbi polgármestere, a szocialista Szabó Loránd, június 17-én lemondott. Szabó Lorándot rágalmazásért idén március 20-án első fokon elítélték. 2008. november 28-án képviselő-testületi ülésen ugyanis azt állította, majd az interneten is közzétette, hogy Naszvadi Balázs fideszes önkormányzati képviselő korábban a Dombóvár környéki önkormányzati társulás vezetőjeként tizenhat önkormányzatnak hatmillió forintos kárt okozott. Naszvadi emiatt beperelte a polgármestert, amit első fokon megnyert. Ezt követően Szabó kétmillió forintot és egy tanácsnoki állást ajánlott fel a képviselőnek azért, hogy elálljon a további pereskedéstől. A pénzt egy közvetítőn keresztül akarta átadni a képviselőnek, amit a Hír Tv kamerája is rögzített. Emiatt vesztegetés és hivatali visszaélés miatt is eljárást indított a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a polgármester ellen. Ezt követően Szabó Loránd június 17-én indoklás n! élkül lemondott. A Tolna Megyei Bíróság július 2-án helybenhagyta a rágalmazási per elsőfokú ítéletét, így Szabó Lorándnak százezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A napokban pedig a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények gyanújával tett vádemelési javaslatot a Tolna Megyei Főügyészségen a polgármester ellen. A VPOP szerint Szabó Loránd polgármesterként önkormányzati forrásból 140 millió forintot adott egy "baráti" cégnek, amely azt egy pályázat önerejeként tüntette fel. A pénzt a cég két nap múlva visszautalta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!