Friss hírek

2009.07.06. 05:35

Útmutató anyakönyvvezetőknek meleg párokhoz - Népszabadság

Útmutató kiadványt kapnak az anyakönyvvezetők, mert sokuknak gondot okozott, hogy miként viszonyuljanak a melegekhez és leszbikusokhoz a bejegyzett élettársi kapcsolat megkötésekor - írja a Népszabadság. Július elseje óta létesíthetnek az azonos nemű párok anyakönyvvezető előtt ilyen kapcsolatot, de sokuk nem tudta, hogy milyen megszólításokat, kifejezéseket használhat, hogy ne sértse az előttük megjelent párokat. Segítséget kértek ezért a meleg érdekképviseleti szervezetektől, amelyek egy útmutatót készítettek számukra. Ezzel talán könyebben megérthetik a melegek sajátos élethelyzetét, így kisebb az esélye, hogy konfliktus alakuljon ki a szertartáson. Az anyakönyvvezetők egy része már átesett egy tanfolyamon is, amelyet épp az ilyen problémák elkerülése érdekében szerveztek számukra. Az útmutató szerzője szerint a többségük nem áll ellenségesen az új helyzethez, inkább bizonytalanok. A kiadvány egyik hangsúlyos eleme, hogy a törvény szerint, a szertartáson nem adhatnak tere! t a személyes véleményüknek és nem is utasíthatnak vissza egyetlen meleg párt sem, továbbá nem használhatják a homoszexuális kifejezést, helyette a meleg és a leszbikus szavakat kell alkalmazniuk - olvasható a lapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!