Friss hírek

2009.07.10. 21:24

Többen keresik fel a lelkisegély-szolgálatokat

<p>Az elmúlt hónapokban kétszer annyi fiatal fordult a lelkisegély-szolgálatokhoz, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A 14 irodát működtető országos szövetség szerint ennek fő oka a gazdasági válság. Ráadásul egyre fiatalabb korosztály telefonál. Míg korábban elsősorban a tizenévesek kértek segítséget, ma már nem ritka a 6-8 éves telefonáló sem.</p>

Tavaly csaknem 300 ezerszer csöngött a telefon a Magyar Gyermek és Ifjúsági Telefonos Lelkisegély Szolgálatok Országos Szövetségnél. A hívások közül 120-130 ezer volt, ahol tényleges beszélgetés is történt. Idén fél év alatt volt ugyanennyi. Farkas Imre, a szövetség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a jelentős növekedés fő oka a válság. Sok fiatal ugyanis azzal telefonál, hogy véget vet életének, mert a szüleinek anyagilag könnyebb lesz, ha ő nincs. Az elnök hozzátette, egy nyolcéves gyerek is gazdasági okokra hivatkozott, amikor azzal hívja fel őket, hogy meg akar halni, és ezt hogyan tegye.

A Független Hírügynökség által megkérdezett szociológus szerint nem meglepő, hogy ilyen mértékben emelkedett a hívások száma. Páthy Ádám elmondta, a gazdasági válság miatt egyre többen érzik kilátástalannak helyzetüket. Emellett a család problémamegoldó szerepe háttérbe szorult, ezért is fordul több gyerek a lelkisegély-szolgálatokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!