Friss hírek

2009.07.07. 20:53

Szervezetten hozzák a román betegeket Szegedre

<p>Egy magyar-román cég segítségével csalogatják a román betegeket a Szegedi Klinikára. Az utóbbi hónapokban csökkent ugyanis az itthoni betegek száma, de bevételre szüksége van a klinikának az alapvető eszközök és a gyógyszerek finanszírozásához. Eddig 10 szakintézmény jelezte, hogy szívesen fogadna külföldi betegeket. A klinikai központban azt ígérik: emiatt nem kell többet várni vizsgálatokra vagy kezelésekre.</p>

Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a betegszám a Szegedi Klinikán. Pál Attila professzor a Független Hírügynökségnek azt mondta: tavaly óta 10 százalékkal kevesebb páciensük van, ezért döntöttek úgy, hogy külföldről is fogadnak betegeket. Ők azok, akik a jelenlegi lebegőpontos, vagyis változó összegű kórház finanszírozás helyett minden kezelést fix, teljes áron fizetnek ki.

A kórház ígérete szerint emiatt a magyar betegeknek nem kell többet várniuk a műtétekre. Ez azt jelenti, hogy csak azután látják el a románokat, miután a magyarok vizsgálatával és kezelésével végeztek.

A szülészeti ellátás a legnépszerűbb - mondta Tanács Róbert, a szervezéssel foglalkozó Medtour Kft. ügyvezetője, de egyre több romániai beteget kezelnek az ortopédián, az idegsebészeten és a kardiológián is. A Szegedi Tudományegyetem vezetői abban bíznak, hogy a külföldi betegek segítségével a klinika alapvető pénzügyi gondjai megoldódhatnak. Vagyis futná gyógyszerekre, vagy könnyebben fizetnék a közüzemi díjakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!