Friss hírek

2009.07.23. 09:03

SZÁMÍTÁSTECHNIKA - Már kapják a Windows 7 operációs rendszert a számítógépgyártók

<p>Elkészült a Windows 7 operációs rendszer úgy nevezett RTM, vagyis a hardvergyártóknak átadandó változata, jelentette be a Microsoft magyar idő szerint csütörtökre virradóan. A Windows 7-et néhány napon belül kapják meg a számítógépgyártók.</p>

A Microsfot legújabb PC-operációs rendszere hivatalosan október 22-én jelenik meg. De aki addig vásárol Vista operációs rendszerű PC-t, az ingyen térhet át a Windows 7-re. Az ingyenes upgrade azokra vonatkozik, akiknek Windows Vista Home Premium, Vista Business vagy Vista Ultimate operációs rendszerük van.

Az ingyenes upgrade-ot azért ajánlja fel a Microsoft, hogy a felhasználók ne halogassák októberig a számítógépvásárlást.

A Vista a Microsoft sokat bírált előző operációs rendszere. A szoftvergyártó óriás a Windows 7-tel reméli kiköszörülni a csorbát.

A Windows 7 október 22-én jelenik meg 12 nyelven. Ezek az angol, spanyol, japán, német, francia, olasz, holland, orosz, lengyel, brazíliai portugál, koreai és kínai.

A magyar nyelvű Windows 7 - húsz másik nyelvi változattal együtt - október 31-én jön ki.

A Windows 7 európai verziójában nem lesz benne az Internet Explorer, a Microsoft webböngészője, mivel az Európai Bizottság trösztellenes eljárást folytat a Microsoft ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!