Friss hírek

2009.07.21. 14:14

MSZP: Az uniós források sikeres lehívása munkahelyeket teremt

<p>Magyarország elsősorban a munkahelyek védelme és újak létrehozása érdekében pályázik uniós forrásokra - mondta kedden a Független Hírügynökségnek Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus szerint 2007-2008-ban Magyarország a pályázható összegek 89 százalékához jutott hozzá, amit kiemekedően jó eredménynek nevezett.</p>

Magyarország az uniós források lehívásában éllovasnak számít - mondta kedden Tukacs István, a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég adataira hivatkozva. A szocialista politikus szerint ez is azt igazolja, hogy az ország nincs leszakadóban. Tukacs István közölte: az ezzel ellentétes - nem valós tényeken alapuló - ellenzéki vélemények pusztán arra jók, hogy ezzel támadják a kormányfőt.

Az uniós források segítségével tudta meghirdetni a kormány az 1400 milliárd forintos gazdaságfejlesztési és az 1800 milliárdos beruházási típusú csomagját. Ez utóbbi elsősorban az építőiparnak nyújthat segítséget - mondta Tukacs István. A politikus hozzátette: a 2007-2013-as EU költségvetési periódusban lehívható teljes összeg egynegyedét pályázta eddig sikeresen Magyarország, ami lényegesen magasabb a KPMG által vizsgált további 10 uniós ország 11 százalékos átlagánál. A szocialista képviselő megemlítette, hogy eddig 21 nagyprojektre pályázott Magyarország sikeresen, míg a többi vizsgált tagállam átlagosan kevesebb mint 10-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!