Friss hírek

2009.07.15. 15:10

Megkezdődött a Veszprémi Utcazene Fesztivál

<p>Megkezdődött a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A szombatig tartó fesztivál vendége lesz például a Quimby, a Rozsnyói Trió és a Kistehén Tánczenekar is. A város különböző pontjain 9 színpadon hallhatók a zenészek. A délutánonként színpadra álló utcazenészek közül a szakmai zsűri és a közönség idén is kiválasztja az általa legjobbnak ítélt művészeket.</p>

A város különböző pontjain, 9 színpadon zenélnek szerdától négy napig profi és amatőr zenészek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. A délutáni programokon fellépő utcazenészek közül a szakmai zsűri és a közönség is kiválasztja kedvencét, akiknek mindegyike fél millió forintot vihet haza. Szerdán este fellép például a Psycho Mutants és a Hollywoodoo Minimal, de a szombatig tartó fesztiválon játszik majd a Quimby a Rozsnyói Trió és a Kistehén Tánczenekar is.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál a nehéz gazdasági helyzet miatt a szokásosnál egy nappal rövidebb lesz és a két nagyszínpad helyett is kisebb színpadok lesznek.

A nagy nemzetközi sztárok elmaradnak, de visszatérnek helyettük a régi klasszikusok. - nyilatkozta korábban Muraközy Péter főszervező. A fesztivál költségvetését a tervezett 34 millió forintról 17- re kellett csökkenteni éppen a szűkös lehetőségek miatt. Kevesebb a szponzor, és az állami támogatás is idén, mint korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!