Friss hírek

2009.07.04. 07:20

Mától muzsikál a Mátra

<p>"Muzsikál az Erdő" címmel művészeti napok kezdődnek szombat délután a Mátrában. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat keretében erdei tisztásokon, források és hűsítő tavak mellett, árnyas fák alatt és elhagyott kőbányákban, összesen tizenkét helyen lesznek komolyzenei koncertek.</p>

Szabó Lajos, az Eger Erdő Zrt. bátonyterenyei erdészetének vezetője, a Mátrai Művészeti Napok főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: immár hatodik alkalommal hívják a Mátrába az erdőt vagy a muzsikát szeretőket - remélve, hogy aki csak egyikre fogékony, az a másikat is megszereti.

A túrákkal, ökológia-tanácskozással, környezettudatosságra nevelő programokkal, valamint legalább húsz koncerttel színesített rendezvénysorozat Kazáron, a falu határában lévő, egyedülálló riolittufa képződménynél kezdődik, ahol Szabó István művésztanár vezetésével a Salgótarjáni Rézfúvós Quintett ad koncertet. Az erdészet kezdeményezéséhez a mátrai településeken túl a Magyar Állami Operaház több művésze is csatlakozott.

A Mátra északi lábától Galyatetőn át Gyöngyösig helyi előadók, együttesek koncerteznek majd, s bemutatkoznak a Muzsikál az erdő koncertjein a Liszt Ferenc Zeneakadémia fiatal tehetséges művészei közül többen is. A jövő vasárnapig tartó programok előkészítésében több mint 300 zenész, művész, erdész, önkormányzati vezető vesz részt. A kiállításokban is bővelkedő rendezvények sorát a fenyvespusztai Tuzson Arborétumot ölelő hegyekről hangzó fanfárok hangja és egy gitáresttel színesített erdei vacsoraest zárja majd július 12-én - tette hozzá Szabó Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!