Friss hírek

2009.07.05. 11:34

Már nyomoz az ügyészség a vagyonkezelő 2008-as működésével kapcsolatban

<p>Nyomozást rendelt el az ügyészség Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatójának feljelentése alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) 2008-as tevékénységével és működésével kapcsolatban - jelentette be Budai Gyula vasárnap Budapesten.</p>

A nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Közép-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala végzi "beszámoló-készítési és egyéb kötelezettség megszegése", illetve számviteli rend megsértésének gyanúja miatt.

Az ügyben Budai Gyula korábban már a pénzügyminiszterhez és az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) is fordult. A politikus vasárnap elmondta: az MNV Ellenőrző Bizottsága május 3-án elfogadott jelentésében súlyos törvénysértéseket állapított meg az MNV Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács működésével kapcsolatban. A vizsgálat szerint az MNV 2007-ben és 2008-ban sem készített vagyonleltárt és vagyonmérleget. A Vagyongazdálkodási Tanácsnak pedig 2008-ban nem volt elfogadott üzleti terve. Budai Gyula szerint megkérdőjelezi a vagyonkezelés átláthatóságát, hogy az MNV 2008-ban a rábízott vagyont számviteli politika és számlarend nélkül kezelte.

Budai Gyula szerint az eljárás végéig mindenképpen fel kellene függeszteni minden privatizációt, illetve Oszkó Péter pénzügyminiszternek fel kellene mentenie Tátrai Miklóst, az MNV vezéigazgatóját, akinek a személyes felelősségét is megállapította az Ellenőrző Bizottság jelentése. A Magosz szövetségi igazgatója szerint amennyiben ezeket nem teszi meg, akkor magának Oszkó Péternek kell lemondania, mert nem képes ellátni a tulajdonosi feladatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!