Friss hírek

2009.07.01. 17:35

Már nyomoz a rendőrség parkolás-ügyben az LMP feljelentése alapján

<p>Már nyomoz a rendőrség a fővárosi parkolási cégekkel kapcsolatos feljelentés alapján, amit még június elején tett a Lehet Más a Politika (LMP). A párt szerint a Centrum Parkoló Rendszer Kft. megpróbálta megtéveszteni a Fővárosi Közgyűlést. Az LMP úgy véli: a cég hamis adatokat közölt a Fővárosi Közgyűléssel, hogy így próbálja keresztülvinni a parkolási díjak emelését. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, közérdekű adattal visszaélés vétsége miatt.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, június elején feljelentést tett a Lehet Más a Politika (LMP) a budapesti parkolási ügyek kapcsán, hamis közérdekű adat közzététele miatt. Az LMP szerint fennáll a gyanú, hogy a Centrum Parkoló Rendszer Kft. a bevételeiről hamis adatokat közölt a közgyűléssel a parkolási díjak emelését előkészítő irathoz. A bevételekről a fővárosnak benyújtott 2006-os adat több mint 1,2 milliárddal, a következő évi pedig majdnem 1,8 milliárddal kevesebb, mint a Cégbíróságnál szereplő összegek.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az V.-XIII. kerületi ügyészség június második felében rendelte el a nyomozást közérdekű adattal visszaélés vétség miatt, ismeretlen tettes ellen. A nyomozással az V. kerületi Rendőrkapitányságot bízták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!