Friss hírek

2009.07.02. 16:15

Már a svájci szemeteszsákot is hamisítják

<p>A svájci órák és bicskák után a svájci szemeteszsák hamisítása is felfutó iparág lett. A zürichi kanton rendőrségének csütörtöki bejelentése szerint több ezer olyan szemeteszsákot foglaltak le, amelyeket Szerbiából csempésztek be, és rajtuk van a régió adó- és újrahasznosítási pecsétje, ugyanis csak ilyen jelzésű zsákokat vihetnek el a szemetesek a törvény értelmében.</p>

A rendőrség közlése szerint a 35 literes űrtartalmú, "Zueri-sack" vagyis "zürichi zsák" feliratú zsákok darabját két francért - átszámítva 360 forintért - adták a csempészek, akik még a kanton által kivetett adót is beleszámították az árba."Egy 37 éves szerb férfi szervezte hónapokon át a Szerbiából Svájcba vitt zsákok csempészését, majd azokat a zürichi zöldséges boltjában adta kéz alatt."- közölte a zürichi rendőrség szóvivője, aki hozzátette: egy Szerbiából érkező busz svájci határellenőrzésén fedezték fel a dobozokat, amelyekben a hamisított zsákok voltak.

A rendőrség szerint a hamisítvány küllemre hasonlít az eredetihez, bár sötétebb kék annál, a minőséget illetőleg azonban ég és föld a kettő közötti különbség. A svájci kanton hatóságai felszólítottak mindenkit, akinek hamisítvány van, hogy szolgáltassa be azt, és cserébe ingyen kap eredetit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!