Friss hírek

2009.07.08. 19:59

LABDARÚGÁS - Iker Casillas Maliban jótékonykodik

<p>A Real Madrid kapusa, Iker Casillas jótékonykodni ment Maliba. A spanyol klasszis örömmel segít az egyik gyermeksegély-szolgálatnak a világ azon részén, ahol a királyi gárda újdonsült szerzeményének, Cristiano Ronaldónak heti fizetése ezrek életét változtatná meg.</p>

"Nagyon nehéz itt az élet. Mi hozzá vagyunk szokva a nagy dolgokhoz, de itt nincs semmi. Egy kulcstartó, egy tekebábu vagy egy lufi hatalmas kincs. Nagy örömet lehet okozni a legkisebb dolgokkal is" - mondta a hálóőr a klub hivatalos honlapjának.

"A helyiek ajándékoztak nekem egy kecskét, ami itt hatalmas érték. Diarrának (Casillas csapattársa) neveztem el, mert ő nagyon sokat segít a mali embereknek" - folytatta a kapus. "Szeretném, ha az emberek felfognák, mekkora a baj, hiszen itt hatalmas a szegénység. Rengeteg ember él nagyon rossz körülmények között. Sosem elég a segítség, de ami a legmeglepőbb, hogy itt senki sem panaszkodik" - magyarázta Casillas.

"Forgattunk egy reklámfilmet a PLAN gyermeksegély-szolgálattal és beszéltünk a közösségi vezetőkkel. Volt szerencsém találkozni Bouramával is, a kisfiúval, akinek segítettem. Nagyon megható pillanat volt. Nagyon meglepődtem, hogy az én nevem itt szinte egybe forrt a Real Madriddal, holott az arcomat szinte senki sem ismerte" - fogalmazott a kapus.

A klasszis ezután beszélt csapata új szerzeményéről, Ronaldóról is. "Hallottam, hogy bemutatták Ronaldót. Szerintem normális, hogy egy ilyen kiváló játékos köszöntésére 80 ezer ember kilátogat, mert a szurkolók látványosságot és jó csapatot akarnak. Szerintem most mind a kettőt megkapják" - tette hozzá Casillas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!