Friss hírek

2009.07.22. 16:33

LABDARÚGÁS - Fokozott készültség a Steaua meccs előtt - az UEFA az újpestieket is vizsgálja

<p>Fokozottan figyelnek a rendőrök a csütörtöki Újpest - Steaua Bucuresti Európa Liga visszavágóra érkező román szurkolókra: a nagyjából 800 külföldi drukker a stadionig, majd onnan hazafelé is kíséretet kap. A rendőrség a mérkőzést a stadionon belül és kívül is biztosítja.</p>

Mint ismeretes, a múlt heti, 2-0-ás román sikerrel zárult bukaresti mérkőzés előtt az újpesti szurkolók egy része botrányosan viselkedett az odaúton: a vonatról sörösdobozokat dobáltak, és üdítővel, vízzel locsolták le a megállóban várakozó utasokat, valamint "lecigányozták" a helyieket. A szópárbaj és mutogatás a stadionban is folytatódott, a román drukkerek kővel dobálták a magyarokat, egy csoportjuk pedig kifeszített egy transzparenst, amelyen durva sértést tartalmazó felirat volt olvasható.

Kedden Magyarországon a Kereszténydemokrata Néppárt diplomáciai fellépést követelt a kormánytól. Egy nappal később a román sajtó nyilvánosan bocsánatot kért szurkolói magatartásáért.

Közben az Európai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy kivizsgálja a történteket.

A Steaua Bucuresti tájékoztatása szerint csaknem 800 román szurkoló érkezik a csütörtöki budapesti focimeccsre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint a szervezetten érkező drukkereket nagy erőkkel kísérni fogják egészen a Szusza Ferenc stadionig, majd a mérkőzés végén a hazaútjukat is biztosítják.
A román csapattal együtt román csendőrök is jönnek Budapestre, feladatuk pedig - ahogy minden nemzetközi meccsen - kapcsolattartás a magyar rendőrökkel és a csapatuk szurkolóival.

A BRFK közleménye leszögezi, hogy a rendőrök mindent meg fognak tenni, hogy se a mérkőzés előtt, se a stadionban, se pedig a meccset követően ne legyen szurkolói rendbontás. Kiemeli azt is, hogy mind a román, mind pedig a magyar drukkerekre egyforma szabályok vonatkoznak, amint valaki szabálysértésre vagy bűncselekményre készül "nagyon határozottan" fellépnek majd velük szemben. A rendőrség egyébként a stadionon kívül és belül is jelen lesz.

Az egyenruhások már a meccs előtti órákban lezárják majd az újpesti stadion környékét, így a Megyeri utat is a Váci és a Fóti út között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!