Friss hírek

2009.07.16. 11:45

LABDARÚGÁS - A Fradi elítéli a balhézó szurkolókat

<p>A Ferencváros elítéli azokat a szurkolókat, akik a keddi, Hertha BSC elleni barátságos meccs előtt és közben inzultálták a vendégdrukkereket - derül ki a klub csütörtöki közleményéből. A zöld-fehérek azt is leszögezik, hogy a keddi találkozónak nem az FTC Labdarúgó Zrt. volt a szervezője, ők kizárólag a pályát és a csapatot adták az eseményhez, ezért - állításuk szerint - a biztonsági személyzet sem a Zrt. vezetőinek felelt.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt: a keddi összecsapáson körülbelül 20 huligán az Albert-stadionnál "Heil Hitler!" üvöltéssel támadt rá a németekre. Üvegekkel dobálták meg őket és a csoporttal tartó német újságírókat, akik végül a stadion egyik vécéjébe menekültek be.

A "balhé" a találkozó alatt is folytatódott: a rendbontók rátámadtak a vendégszektorokban szurkolókra, a berlini drukkerek a kerítésen átmászva menekültek a sajtópáholy felé. A Berliner Morgenpost szerint csak ekkor jelentek meg a rendezők és vették védelembe a vendégtribünön tartózkodókat. A dobálózás azonban nem szűnt meg a ferencvárosi huligánok mobilon egyeztették a következő lépéseket.

"A Ferencváros vezetése elítéli azokat a cselekményeket és jelszavakat, amelyek kedd este történtek az FTC-Hertha BSC meccsen. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a szurkolói magatartást a Ferencváros közössége és vezetése nem tolerálja és a későbbiekben mindent megteszünk azért, hogy hasonló cselekmény a jövőben ne fordulhasson elő" - olvasható a Fradi közleményében.

"A Labdarúgó Zrt. tulajdonosai és vezetői azon dolgoznak, hogy a Ferencváros neve a későbbiekben ne fonódhasson egybe rasszista megnyilvánulásokkal és egyéb szurkolói rendbontásokkal. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen elemek nem lehetnek részei a Fradi Családnak" - írja a klub.

"Mindazonáltal szeretnénk leszögezni, hogy a keddi meccs szervezője nem az FTC Labdarúgó Zrt. volt, kizárólag a pályát és a csapatot adta az eseményhez, ezért a biztonsági személyzet sem a Zrt. vezetőinek felelt. A kedden szolgálatot teljesítő őrök csak és kizárólag a Hertha elleni meccsre kaptak megbízást a szervezőktől" - zárul az iromány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!