Friss hírek

2009.07.22. 15:36

Kizárta két tagját a pártból a pécsi MSZP

<p>Kizárta a pécsi MSZP két tagját a pártból. Sarkadi Gábor és Molnár Ferenc, a Baloldali Szövetség Pécs Városáért frakció két alapítótagja kedden kapta meg a kizárásáról szóló határozatot. A két politikus elfogadja a döntést, nem fellebeznek ellene - mondták el a Független Hírügynökségnek szerdán.</p>

A két tagot a határozat szerint azért zárták ki, mert önálló frakciót alapítottak idén májusban. Az MSZP pécsi városi etikai bizottsága ekkor fegyelmi eljárást indított a két szocialista politikus ellen. A Baloldali Szövetség Pécs Városáért frakciót egyébként hárman alapították. A harmadik tag Juhász István, akit már az új frakció megalapítása előtt kizártak a szocialista pártból. Sarkadi Gábor és Molnár Ferenc kedden kapta kézhez a kizárásáról szóló határozatot. A döntést elfogadták, nem fellebeznek ellene.

A pécsi közgyűlésben az MSZP-nek 16, a Fidesz-KDNP-nek 14, az Összefogás Pécsért Egyesületnek 3, a Baloldali Szövetség Pécs Városáért frakciónak 3, az SZDSZ-nek 2, az MDF-nek egy képviselője van. Soó László függetlenként politizál, ő júniusban lépett ki az MSZP pécsi frakciójából. A polgármesterré választott Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) egyéni képviselői helye egyelőre betöltetlen, választókerületében októberben tartanak időközi választást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!