Friss hírek

2009.07.21. 10:05

Kiltilthatják az ausztrál szülőket a gyerekeik rögbimeccseiről

<p>Eltilthatják a szülőket az ifjúsági rögbimeccsek látogatásától az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, az úgynevezett "durva szülő szindróma" miatt - közölte kedden az állam sportügyekben illetékes hatósága. A gyermekeiknek szurkoló szülők körében egyre nagyobb méreteket öltő erőszak legutóbbi esete során ugyanis egy sydney-i meccsen egy apukát durván megvertek.</p>

A férfit súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, miután a meccs folyamán megverték. Pedig az apuka csak békíteni próbált egy, a nézőtéren kialakult, szülők közötti vitában. "Amikor úgy megütötték, hogy a földre került, ketten felsegítették, de csak azért, hogy tovább verhessék" - idézte fel az esetet az egyik helyi rádiónak az áldozat, Gary Harling felesége.

Az állam rögbiligájának vezetője szerint az eset után a játékok szervezésével megbízott testület azt fontolgatja, hogy lezárja a nézőtereket. "Ha így folytatódik, megtesszük" - mondta Geoff Carr, hozzátéve: remélik, hogy a szülők értik az üzenetet. "Ami a hétvégén történt, elfogadhatatlan. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a szülők vállalják a felelősséget a tetteikért" - fogalmazott a liga vezetője.

A gyerekek meccsein tanúsított agresszív magatartás az utóbbi években olyan méreteket öltött az országban, hogy az Ausztráliai Sportbizottság felhívásokat és füzeteket adott ki a "durva szülő szindróma" ellen. A nemzeti sportbizottság egyik állásfoglalása szerint az erőszakos magatartás ráadásul olyan negatív élményt jelent a gyerekeknek, ami miatt távol maradhatnak a sportpályáktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!