Friss hírek

2009.07.20. 16:29

Késsel rabolt egy szegedi nő kétszer is - hiteltartozásai és elvesztett munkája volt az indíték

<p>Egyre nagyobb a hiteltartozása, a közelmúltban elvesztette munkáját és elkeseredett - elmondása szerint ezért rabolt késsel egy héten belül kétszer is egy 28 éves szegedi nő. Mindkétszer ugyanazt a kisábécét fosztotta ki és ugyanúgy: vasárnap kora délután, zárás előtt. Egy napja 72 ezer forintot zsákmányolt. A rendőrök ekkor már a nyomában voltak, így a rablás után rövid idő alatt elkapták. A nő beismerte mindkét támadást.</p>

Molett nő, fehér csuklyás pulóverben, arcán harisnya, kezében hatalmas kés - így ment be egy hét alatt kétszer is egy szegedi kisábécébe a rabló. Először július 12-én, majd egy hétre rá, július 19-én, vasárnap. Mindkétszer kora délután, zárás előtt rabolta ki a boltot.

A nő ismerős volt az üzletben, többször vásárolt ott, a dolgozók annyit tudtak róla, hogy a közelben lakik. A rendőrök még az első rablás után az összes, a közelben élő fiatal molett nő fotóját megmutatták a pénztárosnak, aki ráismert egyikükre, így már volt egy gyanúsítottjuk.

A második rablás után a nyomozók első útja ehhez a nőhöz vezetett, a lakásán a boltból származó tárgyakat és pénzt is találtak. A nő beismerte: ő volt mindkétszer a késes rabló.

A 28 éves nő a közelmúltban vesztette el a munkáját, elmaradt hiteltörlesztései egyre nagyobbak voltak, ezért akkor jó ötletnek tűnt, hogy egy késsel felfegyverkezve boltot raboljon - mondta a Független Hírügynökségnek Zélity László szegedi rendőrkapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!