Friss hírek

2009.07.22. 11:10

Ismét kánikula - vizet oszt a BKV is

<p>A főváros négy forgalmas csomópontján ismét vizet osztanak a BKV munkatársai szerdától az újra beköszöntött kánikula miatt. A közlekedési társaság az utasok mellett a sofőrök munkáját is igyekszik könnyíteni úgy, hogy több védőitalt kapnak, illetve rövidnadrágban is dolgozhatnak.</p>

Az ismét beköszöntött kánikula miatt vízosztásba kezd a BKV - közölte a Független Hírügynökséggel szerdán délelőtt a közlekedési társaság. Ahogy múlt héten, most is négy forgalmas fővárosi helyszínen - a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren - igyekeznek zacskós vízzel enyhíteni az utasok szomjúságán. Szerdán és csütörtökön délután háromtól, míg pénteken délután fél kettőtől lehet találkozni a vizet osztó hoszteszekkel.

Az utasok mellett a járművezetők munkáját is igyekszik könnyíteni a BKV a nagy melegben. A szokásosnál több védőitalt kapnak, illetve hordhatnak rövidnadrágot és letehetik a nyakkendőt.

A kánikula és a hőmérséklet ingadozása a sínek felpúpozódását is okozhatja, ezért a legmelegebb napszakban - dél és délután öt óra között - locsolják a vágányokat és azok környezetét.

A BKV közleménye kitér arra is, hogy összesen 190 járművön - a szóló és csuklós Volvo buszokon, illetve a Combino villamosokon - van légkondicionáló berendezés. A többi járaton a lehúzott ablakok enyhítetik a nagy meleget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!